nieuws

Royal Smilde neemt Fred & Ed over

Fabrikanten 2003

Royal Smilde neemt Fred & Ed over
Foto: Fred & Ed

HEERENVEEN – Royal Smilde uit Heerenveen heeft het op kinderen gerichte merk met kruidenierswaren en vers Fred & Ed overgenomen van Food Sense uit Zwolle.

Dat maakt Royal Smilde bekend in een persbericht. De transactie is maandag afgerond, waarbij geen mededelingen zijn gedaan over de overnameprijs. Fred & Ed produceert levensmiddelen gericht op kinderen, het betreft daarbij onder meer chocoladepasta en jam in tubes, maar ook smeerleverworst en snackgroenten. Het merk werd ruim tien jaar geleden opgericht door Wouter Pol en Karin Löwik, die beiden een verleden hadden binnen Unilever.

Verdere professionalisering en internationale expansie

Koper Royal Smilde is onder meer actief als fabrikant van bakkerij-ingrediënten en van merken als Fano en Romi die vooral in foodservice populair zijn. Volgens beide partijen is Fred & Ed klaar voor verdere professionalisering en internationale expansie, wat onder de vleugels van Royal Smilde moet gaan gebeuren. ‘Om deze groei te versnellen, zal Royal Smilde de introductie van Fred & Ed op internationale markten combineren met de introductie van het HomeMade-merk voor bakmixen’, aldus het bedrijf.

Overname in lijn met de algemene strategie

Ronald Prince, directievoorzitter van Royal Smilde, is daarom dan ook ‘zeer verheugd met deze kans. Deze is volledig in lijn met de overall strategie van ons bedrijf waarbij internationalisatie een belangrijke pijler voor de toekomst is’. Alex Kruiter, algemeen directeur van Smilde Bakery, voegt daar aan toe ‘We werken al geruime tijd samen met bakproducten voor kinderen onder het duo-brand Fred & Ed en HomeMade. Voor de internationale uitrol ligt een gezamenlijke aanpak voor de hand.’

Reageer op dit artikel