nieuws

Reckitt lijdt ernstig onder cyberaanval

Fabrikanten 1092

Reckitt lijdt ernstig onder cyberaanval
Foto: Shutterstock

De Britse fmcg-fabrikant Reckitt Beckiser is flink getroffen door de cyberaanval met Petya-ransomware. Het noopt het concern om de omzetprognose te verlagen.

Reckitt, onder meer bekend van Vanish, Cilit Bang, Calgon, Nurofen en Clearasil, heeft onder meer te maken gehad met productieproblemen in fabrieken. De onderneming rekent er nu op dat de omzet dit jaar met circa 2 procent zal groeien. Eerder werd nog rekening gehouden met een groei van 3 procent.

Later weer terugverdienen

De opbrengsten op vergelijkbare basis in het tweede kwartaal komen waarschijnlijk 2 procent lager uit. Reckitt denkt dat het een deel van de verloren omzet uit de afgelopen periode weer kan terugverdienen in het derde kwartaal.

Reageer op dit artikel