nieuws

Nieuwe nummer twee binnen PepsiCo

Fabrikanten 1185

Nieuwe nummer twee binnen PepsiCo

CHICAGO – Het internationale frisdranken- en snackconcern PepsiCo heeft de 53-jarige Spanjaard Ramon Laguarta benoemd tot president. Daarmee is hij de nummer twee in het bedrijf na topvrouw Indra Nooyi.

Laguarta is op dit moment de baas van PepsiCo in Europa en Noord-Afrika. Op het hoofdkantoor krijgt hij als president de verantwoordelijkheid voor global operations, corporate strategy, public policy en relaties met overheden. De functie van president was binnen PepsiCo bijna drie jaar vacant na het vertrek van de voorganger van Laguarta.

Nieuwe baas voor Europa

Diens opvolger in Europa en Noord-Afrika is overigens Laxman Narasimhan, die nu nog de leiding heeft over de Zuid-Amerikaanse activiteiten van PepsiCo. Beide benoemingen worden op 1 september officieel. Laguarta, geboren in Barcelona, geldt door zijn benoeming als een nieuwe kroonprins binnen het concern voor de 61-jarige Nooyi, die echter recent nog meldde voorlopig geen plannen te hebben om terug te treden uit haar functie.

 

Reageer op dit artikel