nieuws

Lagere prijzen zitten Kimberly-Clark dwars

Fabrikanten 1473

Lagere prijzen zitten Kimberly-Clark dwars

DALLAS – De Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft het tweede kwartaal afgesloten met een omzet die een fractie lager is uitgevallen dan dezelfde periode een jaar eerder.

Vooral de lagere verkoopprijzen zaten de producent van onder meer Huggies-luiers en Kotex-maandverband dwars.

Omzet Kimberly-Clark 1 procent lager

De omzet van Kimberly-Clark viel 1 procent lager uit op 4,6 miljard dollar. De operationele winst van het concern kwam uit op 799 miljoen dollar, tegenover 838 miljoen dollar een jaar eerder, ondanks aanzienlijke kostenbesparingen. Naast een gedaalde omzet en lagere verkoopprijzen kampte het concern ook met hogere kosten voor onder meer de inkoop van ruwe materialen en grondstoffen.

Prognose iets voorzichtiger

Kimberly-Clark verwacht voor heel 2017 een omzet die nagenoeg stabiel of maximaal 1 procent hoger zal uitvallen dan een jaar eerder. Die prognose is iets voorzichtiger dan de groei van maximaal 2 procent die het eerder voorzag.

Reageer op dit artikel