nieuws

Investeerder doet nieuw bod op Refresco

Fabrikanten 754

Investeerder doet nieuw bod op Refresco
Foto: Refresco / Richard Sinon

ROTTERDAM – De Franse investeerder PAI Partners heeft een nieuw bod uitgebracht op Refresco Group. De Fransen hebben €1,62 miljard over voor de Nederlandse sap- en frisdrankbottelaar, meldt persbureau Bloomberg.

Het persbureau baseert zich daarbij op niet met name genoemde bronnen. Refresco wil niet reageren op marktgeruchten of bevestigen dat een voorstel is binnengekomen. Refresco wimpelde in april al een eerder ongevraagd overnamevoorstel van €1,4 miljard af. Volgens het bestuur van Refresco bood het voorstel toen geen aanknopingspunten voor onderhandelingen.

Flinke stijging op de beurs

PAI zou in 2015 ook al in de markt zijn geweest voor Refresco, maar dat koos toen voor een beursgang in Amsterdam. Refresco produceert onder meer Wicky-limonade, maar maakt ook frisdranken voor Coca-Cola en Pepsi en is een grote private labelfabrikant. PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties. Het aandeel Refresco stond voor het naar buiten komen van het nieuwe overnamevoorstel in het rood, maar schoot daarna vrijdag tot circa 4 procent in de plus.

Reageer op dit artikel