nieuws

Grote overname Refresco in VS

Fabrikanten 1923

Grote overname Refresco in VS
Foto: Refresco / Richard Sinon

ROTTERDAM – Sap- en frisdrankbottelaar Refresco heeft een flinke overname gedaan in de Verenigde Staten.

Het in Amsterdam genoteerde bedrijf legt €1,1 miljard op tafel voor de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott, zo meldt het ANP. Daarmee wordt Refresco op dat gebied in een klap marktleider in de VS en Europa.

19 Productlocaties

Het Cott-onderdeel heeft naar eigen zeggen een klantenbestand van meer dan 500 toonaangevende retailers. Door de overname voegt Refresco negentien productielocaties in de VS, vier in Canada, één in Mexico en vijf in het Verenigd Koninkrijk toe aan zijn bestaande faciliteiten.

Strategie van kopen en groeien

Volgens Refresco past de deal in de strategie van het bedrijf van kopen en groeien. De afgelopen jaren deed Refresco al een keur aan overnames. De transactie wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond.

Voorlopig geen grote overnames meer

Volgens Refresco zullen in de komende twee jaar geen grote overnames worden gedaan. De aandacht zal in de komende periode vooral uitgaan naar het inpassen van de activiteiten van het Cott-onderdeel in de bestaande bedrijfsvoering. Kleinere deals sluit Refresco niet uit.

Pai Partners

De afgelopen periode staken meermaals berichten de kop op dat de Franse investeerder PAI Partners nog steeds zou azen op Refresco. Die overnamegeruchten hebben geen invloed gehad op de beslissing van Refresco om bijvoorbeeld groter te worden en daarmee moeilijker om over te nemen. De bottelactiviteiten van Cott stonden al enkele jaren op de verlanglijst van Refresco, zo werd in een toelichting gemeld. Er werd sinds oktober 2016 al met Cott gesproken.

Reageer op dit artikel