nieuws

Campbell koopt bio-fabrikant voor 700 miljoen

Fabrikanten 1198

Campbell koopt bio-fabrikant voor 700 miljoen
Foto: Shutterstock

PORTLAND – De Amerikaanse fabrikant van onder meer soepen Campbell Soup, bekend van zijn iconische blikken, heeft zijn biologische branchegenoot Pacific Foods uit Oregon overgenomen voor 700 miljoen dollar.

Pacific Foods produceert biologische bouillons en soepen, maaltijden en bijgerechten. Daarnaast produceert het bedrijf een assortiment zuivelalternatieven zoals amandel-, rijst- en notenmelk. Campbell denkt door de overname zijn positie op de snelgroeiende markt voor producten gericht op een gezonde levensstijl te versterken. ‘Pacific is een authentiek merk met loyale klanten. Deze overname stelt ons in staat om uit te breiden op terreinen als biologische en functionele voeding’, zei topman Denise Morrison van Campbell in een toelichting op de overname.

Campbell gaat flink investeren

‘Pacific Foods past bovendien uitstekend bij Campbell, zowel strategisch, cultureel als filosofisch. Het versterkt onze strategische inzet rond écht voedsel, transparantie, duurzaamheid, gezondheid en well-being’, aldus Morrison. De nieuwe bedrijfstak komt onder de  Americas Simple Meals and Beverages-divisie van Campbell’s. De nieuwe dochteronderneming moet kennis inbrengen binnen Campbell’s en krijgt zelf een flinke investering om uit te kunnen breiden. Zo wordt geïnvesteerd in de distributie, marketing en productontwikkeling.

Snellere groei dan zelfstandig had gekund

Mede-oprichter en topman Chuck Eggert van Pacific Foods is zeer tevreden over de overname. ‘Wij hebben ons dertig jaar lang gericht op het maken van voedzame producten met de nadruk op eenvoudige, biologische ingrediënten en authentieke, rijke smaken. Vooruitkijkend betekent een toekomst samen met Campbell dat we onze waarden kunnen behouden, terwijl we het merk sneller kunnen laten groeien dan we zelfstandig hadden kunnen doen. Daarmee bereiken we meer mensen en vergroten we onze invloed op duurzame landbouw.’

Reageer op dit artikel