nieuws

‘Bod op Becel en Blue Band in de maak’

Fabrikanten 2241

‘Bod op Becel en Blue Band in de maak’

ROTTERDAM – Verschillende partijen hebben verregaande interesse in de margarinetak van Unilever.

Zo zouden de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Clayton Dubilier & Rice en Bain Capital werken aan een gezamenlijk bod. Dat beweren ingewijden tegen de Britse zender Sky News. De margarinetak van Unilever is bekend van merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje.

Afscheid van onderdeel spreads

Unilever kondigde in april aan afscheid te willen nemen van het onderdeel spreads. Volgens de bronnen hebben de Amerikaanse durfkapitalisten verschillende kenners uit de industrie ingeschakeld om aan een bedrijfsplan te werken.

Ook Flora en Bertolli

De twee private equity partijen zouden volgens Sky News bereid zijn om 6 miljard Britse pond neer te tellen voor de divisie, waar ook merken als Flora en Bertolli onder vallen. Volgens Sky News maken ook andere partijen zich op om een bod uit te brengen op de tak van het Nederlands-Britse levensmiddelenconcern. Het aandeel Unilever won dinsdag, op een groen Damrak, 0,7 procent op €49,82.

Reageer op dit artikel