nieuws

Bankiers: ‘Unilever moet Colgate kopen’

Fabrikanten 1784

Bankiers: ‘Unilever moet Colgate kopen’
Foto: Shutterstock

NEW YORK – Unilever moet de Amerikaanse producent Colgate-Palmolive overnemen.

Dat is volgens beleggerswebsite Streetinsider het dringende advies dat bankiers Unilever zouden hebben gegeven, aldus DFT.nl

Tijd rijp voor overname

Volgens het bericht vinden gesprekken plaats tussen de bankiers en het bestuur van Unilever over de zaak. De bankiers zouden van mening zijn dat nu de tijd ‘rijp’ is voor een overname van Colgate, onder meer vanwege de stijging van de beurskoers van Unilever en de relatieve zwakte van de koers van Colgate. De overname zou voor de ene helft in aandelen en de andere helft in contanten moeten gebeuren. Het is onduidelijk of Unilever het advies opvolgt en binnenkort onderhandelingen met Colgate start.

Beurswaarde $70 miljard

Twee maanden geleden doken er geruchten op dat Unilever in de markt zou zijn voor een overname van Colgate. Het  Amerikaanse bedrijf zou zichzelf te koop hebben gezet en Unilever zou een van de partijen zijn die interesse heeft getoond. De beurswaarde van Colgate ligt op bijna 70 miljard dollar.

Ajax, Sanex en diervoeding

Colgate is naast tandpasta bekend van merken als Sanex en Ajax, maar maakt ook diervoeding. Wereldwijd werken er circa 38.000 mensen voor het concern, met een jaaromzet van ruim 15 miljard dollar. Door een overname van Colgate zou Unilever een vlucht naar voren kunnen doen, na de mislukte toenadering door het Amerikaanse Kraft Heinz eerder dit jaar.

Reageer op dit artikel