nieuws

Hedge fund voert druk op Nestlé op

Fabrikanten 900

Hedge fund voert druk op Nestlé op

NEW YORK – De Amerikaanse activistische investeerder Dan Loeb heeft via zijn hedge fund Third Point een miljardenbelang genomen in het Zwitserse Nestlé. Hij eist nu maatregelen om de beurswaarde op te vijzelen.

Dat meldt het persbureau Bloomberg. Loeb dringt in een brief aan de directie van Nestlé aan op een reeks van maatregelen. Het gaat daarbij onder meer om de snelle en effectieve verkoop van het belang in cosmeticagigant L’Oréal, een groei van de inkoop van eigen aandelen en een review van het portfolio aan merken binnen Nestlé.

Aandelen doen het minder

‘Hoewel het bedrijf de mogelijk beste portfolio heeft in de fmcg-industrie hebben de aandelen van Nestlé het minder gedaan dan die van hun concurrenten in de Verenigde Staten en Europa. Het komt maar zelden voor dat je een bedrijf met de kwaliteit van Nestlé vindt met zo veel wegen van verbetering’, zo schrijft Third Point in de brief.

Strategische acquisities doen

Nestlé heeft een belang van 23,2 procent in L’Oréal, met een marktwaarde van 27 miljard dollar, geld dat volgens Third Point beter kan worden gebruikt voor de inkoop van eigen aandelen en strategische acquisities in groeimarkten. De investeerder was tot nu toe vooral actief in de Verenigde Staten en Japan, maar richt zich in toenemende mate in Europa. In Nederland kreeg eerder DSM van doen met Loeb. Het bedrijf verkocht onder druk van Third Point zijn belang in een fabrikant van onder meer plastic.

Reageer op dit artikel