nieuws

C&A-familie investeert in Nespresso-cups

Fabrikanten 3604

C&A-familie investeert in Nespresso-cups
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – De familie Brenninkmeijer, bekend van modeketen C&A, investeert via zijn beleggingsmaatschappij Bregal Freshstream in de Rotterdamse fabrikant van koffiecups Euro Caps.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Volgens de krant gaat het om een minderheidsbelang in het bedrijf dat dagelijks drie miljoen cups voor Nespresso-koffiemachines produceert. Naar eigen zeggen is Euro Caps de grootste private labelfabrikant op het gebied van Nespresso-cups ter wereld. Bij de onderneming werken 450 mensen.

Markt voor Nespresso-cups groeit hard

Bregal Freshstream stelt dat Euro Caps een aantrekkelijke investering is omdat het actief is in de snelsgroeiende markt voor koffieproducten. Het marktsegment is in 2019 naar schatting €18 miljard waard. Met de verse kapitaalinjectie verwacht Euro Caps de komende jaren flink te kunnen groeien.

Bedrijf boekte winst in 2015

In 2015, het laatste jaar waarover cijfers gepubliceerd zijn, boekte het bedrijf een nettowinst van €5,6 miljoen bij een met 86 procent toegenomen omzet. Hoe hoog die omzet in euro’s is, wordt echter in de stukken niet vermeld.

Reageer op dit artikel