nieuws

Unilever lonkt naar staatsfondsen

Fabrikanten 1148

Unilever lonkt naar staatsfondsen
Foto: Shutterstock

ROTTERDAM – Unilever wil dat staatsinvesteringsfondsen meer geld steken in de Brits-Nederlandse voedingsmiddelen- en wasmiddelengigant.

Dat zei topman Paul Polman in de marge van een conferentie in Spanje. Staatsfondsen zijn een ‘geschikte partner voor Unilever vanwege hun blik op de langere termijn’, zo zei Polman, die met Unilever stevig inzet op duurzaamheid. ‘Ze behoren al tot onze grootste investeerders, maar we denken dat ze naar interessante modellen zoals die van ons zullen blijven kijken en daarbij hun belangen uitbreiden.’

Kraft Heinz past niet bij filosofie Unilever

Unilever sloeg eerder dit jaar interesse van de branchegenoot Kraft Heinz af, onder meer omdat het kortetermijndenken van de Amerikanen niet bij Unilever zou passen. Unilever scoort hoog in allerlei lijstje van de meest duurzame merken en gelooft dat daarmee op termijn het meeste geld te verdienen valt.

Reageer op dit artikel