nieuws

Sourcy laat suiker ruilen voor water

Fabrikanten 1872

Sourcy laat suiker ruilen voor water

BUNNIK – Mineraalwaterproducent Sourcy houdt tot de zomervakantie de Wisseltruc Weken. Kinderen kunnen pakjes drinken omruilen voor pakjes bronwater met een fruitsmaakje.

Om aandacht te vragen voor de ‘zorgwekkende’ inname van suiker door kinderen, zijn de Wisseltruc Weken van start gegaan op vrijdag 12 mei.

Acht weken lang informeren

Ouders en kinderen kunnen zich acht weken lang laten informeren over de hoeveelheid suiker in drinkpakjes, laat Vrumona in een persbericht weten. ‘In een speciale wisseltruck van Sourcy, die het hele land doortrekt, kunnen kinderen de pakjes die zij vaak drinken, omruilen voor pakjes bronwater met een fruitsmaakje zonder suiker of zoetstoffen.’

ANP/Arie Kievit

Suiker in drinkpakjes

Vrumona wil ouders en kinderen op een laagdrempelige manier laten zien hoeveel suiker in de drinkpakjes zit. ‘Onlangs bleek uit een uitzending van Radar dat kinderen per jaar hun lichaamsgewicht aan suiker binnenkrijgen. Dat is niet verrassend, want met het drinken van een pakje multifruitsap krijgt een kind al snel vier klontjes suiker binnen. Dat is het maximale aantal gram suiker, namelijk 17, dat een kind tussen de 5 en 10 jaar op een dag binnen mag krijgen’, aldus Vrumona.

Suikerschijf hoort ook bij campagne

Die hoeveelheid (fruit)suiker in pakjes is volgens Vrumona  voor veel ouders nog onbekend. Daarom trekt Sourcy met de wisseltruck het land in om mensen te informeren. Speciaal voor de campagne ontwikkelde het merk ook de Suikerschijf; een draaischijf voor thuis waarmee ouders en kinderen kunnen zien hoeveel suiker er in de meest gekochte drinkpakjes zit.

Reageer op dit artikel