nieuws

Eerste zwaartekrachtvrij condensatiesysteem voor supermarkt geleverd

Fabrikanten 977

Eerste zwaartekrachtvrij condensatiesysteem voor supermarkt geleverd

Qua-Vac biedt een alternatief voor de standaard condensafvoering van koel- en vriessystemen en andere afvalwaterstromen in supermarkten. Het bedrijf plaatst deze systemen al veel in het buitenland maar onlangs is ook in Nederland het eerste systeem opgeleverd. Patrick Vos: “We zijn bijzonder trots dat we nu ook deze stap hebben gezet in Nederland. Het vacuümsysteem biedt een kostenbesparend, simpel en flexibel alternatief voor alle afvalwaterstromen voor herindeling, bouw, transformatie of verhuizing van supermarkten.”

– Sponsored content door Qua-Vac –

De installateur plaatste het systeem in een monumentaal pand met marmeren vloeren van 100 jaar oud. “In zo’n pand is het natuurlijk niet aan de orde om onder de grond een condensafvoering te plaatsen dus dit alternatief lag voor de hand. Ook als supermarkten een kelder onder hun pand hebben, kan dit een goede oplossing zijn.” Het maakt met dit systeem inderdaad niet langer uit of de supermarkt zich bevindt in een winkelcentrum of boven een parkeergarage. Het vacuümcondensatie systeem opent vele mogelijkheden die voorheen te ingewikkeld waren ofwel te kostbaar.

Qua-Vac is de originele leverancier van het vacuüm condensatiesysteem en wereldwijd gerespecteerd met meer dan 1.500 supermarkt installaties en herinrichtingen. Vos: “Met het systeem voor supermarkten kan de gehele winkelinrichting ontworpen worden welke in lijn ligt met de marketingstrategie die dan geldt. Er is een grotere flexibiliteit in termen van locatie in de winkel en magazijn en minder beperkingen over waar koel- en vriesunits kunnen worden geplaatst.” De installateur vult aan: “Het installeren is niet heel lastig, het is een simpele doordachte techniek.”

De voordelen van het systeem op een rij:
• Flexibele oplossing voor inzameling en transport van condenswater en alle andere afvalwaterstromen;
• Afvoer loopt via het plafond (tot max. 6 meter hoog);
• Snelle installatie;
• Geen ingrijpende verbouwingen bij het wijzigen van de lay-out van de supermarkt.

Flexibele en kostenbesparende oplossing

Hoe werkt het? De condensatie bufferboxen kunnen verborgen op de plaat onder de koeler of vriezer geïnstalleerd worden. Hierdoor zijn de units niet langer gebonden aan vaste afvoerpunten in de vloer en is flexibiliteit gegarandeerd.
Zowel de buffer boxen, als de zeer kleine leiding diameters zijn gemakkelijk te verplaatsen bij het herinrichten van de winkel. Als er weinig tot geen condensatie wordt geproduceerd zal een conventionele afvoerput uitdrogen. Hierdoor zal er een onaangename geur ontstaan in het pand. De bufferbox is altijd gesloten waardoor het ontsnappen van geuren tot het verleden behoren.
Het maakt niet uit wat voor type gekoelde unit, wastafel of andere afvalwaterstroom voorzien wordt van het condensatiesysteem, onze vacuüm interface units passen op iedere voorziening. De onderdelen kunnen zonder handgereedschap snel en gemakkelijk vervangen of onderhouden worden. De kleppen werken op basis van vacuüm waardoor er geen elektriciteit nodig is. De vacuüm leidingen (vanaf 32 mm) in het plafond zijn makkelijk bereikbaar in tegenstelling tot de in de fundatie gestorte riolering. Tevens is de buffer box makkelijk bereikbaar daar waar bij een conventioneel systeem het meubilair verplaatst moet worden voordat men bij de afvoerput kan.

Voor meer vragen over dit project: Patrick Vos, www.quavac.com/nl.

Foto's

Reageer op dit artikel