nieuws

Bacterie in vlees dochterbedrijf VanDrie Group

Fabrikanten 1175

Bacterie in vlees dochterbedrijf VanDrie Group

WASHINGTON – De Amerikaanse voedselinspectie heeft de E.colibacterie ontdekt in een partij kalfsvlees uit Nederland.

Het gaat om vlees dat afkomstig is van het bedrijf Ekro in Apeldoorn, onderdeel van VanDrie Group. Directeur Henny Swinkels van de vleesonderneming uit Mijdrecht zegt in het Financieele Dagblad dat het bedrijf ruim een week geleden op de hoogte is gebracht van de ontdekking. De gevaarlijke bacterie zit mogelijk in vlees dat is geleverd aan restaurants en winkels.

Export kalfsvlees geblokkeerd

Volgens de Amerikaanse voedselautoriteit FSIS gaat het om één doos met kalfsvlees in een partij van ruim 700 kilo. Uit voorzorg heeft het bedrijf de hele export van kalfsvlees naar de VS geblokkeerd. ‘We nemen geen enkel risico. Met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaan we op zoek naar de oorzaak. Zit de fout bij de verwerking van de dieren, de logistiek of bij het verpakken?’, zegt Swinkels in de krant.

Gevolgen ontdekking bacterie onbekend

Wat de gevolgen zijn van de ontdekking is volgens de directeur op dit moment moeilijk te voorspellen. Consumenten en bedrijven die het vlees hebben gekocht worden aangeraden het onmiddellijk terug te brengen naar de winkel of weg te gooien. Het vlees is verkocht in de staten Michigan, Californië, Florida en Massachusetts.

Reageer op dit artikel