nieuws

Aluminium cups Douwe Egberts in supermarkt

Fabrikanten 5016

Aluminium cups Douwe Egberts in supermarkt

AMSTERDAM – Jacobs Douwe Egberts (JDE) lanceert aluminium koffiecapsules. De introductie deze week in supermarkten moet de verkoop van eenkopskoffie doen groeien.

Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat de metalen cupjes van L’Or deze week voor €2,99  per tien cupjes in supermarkten komen te liggen, en die van Douwe Egberts voor €2,29 per tien.

Alleenrecht tot 2010

Jarenlang had Nespresso het alleenrecht op aluminium cupjes voor Nespresso-machines maar dat patent liep in 2010 af. Sinds dat jaar zijn concurrenten met alternatieve cupjes op de markt gekomen, maar dat waren in eerste instantie plastic cupjes die de smaak van koffie minder goed vasthouden.

Online en via boetieks

Nespresso verkoopt de aluminium cups niet in de supermarkt, maar online en via eigen boetieks. ‘JDE is de eerste die aluminium capsules grootschalig in de supermarkt introduceert’, zegt topman John Brands van JDE Nederland tegen het FD. Aluminium houdt volgens Brands niet alleen de fijne koffiearoma’s langer vast, maar het zorgt ook voor een rijkere smaak en crémelaag.

Twintig merken met koffiecupjes

Sinds Nespresso het alleenrecht op de capsules voor Nespresso-machines verloor, stortten wel twintig merken zich in de koffiecupjesoorlog. JDE kwam in 2010 met L’Or-capsules. Douwe Egberts-koffie was in 2014 in cups verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel