nieuws

Vion profiteert van hogere prijzen

Fabrikanten 1199

Vion profiteert van hogere prijzen
Foto: Shutterstock

BOXTEL – Vleesverwerker Vion heeft in 2016 kunnen profiteren van een wereldwijd toegenomen vraag naar varkensvlees. Daardoor zaten ook de prijzen, die de laatste jaren flink onder druk hebben gestaan, weer in de lift.

De omzet nam afgelopen jaar met een kleine 4 procent toe tot 4,75 miljard euro. Dat was te danken aan een combinatie van sterkere verkopen en hogere prijzen. De nettowinst ging omhoog van 22 miljoen naar 31 miljoen euro. Over de winstgevendheid is topman Francis Kint nog niet tevreden. Maar Vion is volgens de Belg op de goede weg, mede dankzij de investeringen van de afgelopen jaren.

Bedrijf maakt sinds 2015 weer winst

Vion heeft een lastige periode achter de rug waarin het kampte met de naweeën van een reeks schandalen rond de voedselkwaliteit. Ook enkele mislukte overnames zaten het vleesbedrijf dwars. Mede door het mes te zetten in het aantal productielocaties heeft het de resultaten kunnen verbeteren en wordt sinds 2015 weer winst gemaakt.

Topman wil succesvolle koers voortzetten

Topman Kint: ‘In 2016 hebben we de verbetering van onze resultaten voortgezet. De EBITDA is gestegen naar € 60 miljoen, wat resulteert in een rendement op geïnvesteerd vermogen van 5,6 procent. Hoewel dit nog geen bevredigend niveau is, zijn we met het investeringsprogramma van €180 miljoen in de afgelopen drie jaar, de rationalisatie van onze productie footprint en meerdere commerciële successen goed op weg naar verbetering. We zien nu duidelijk de waardering van alle stakeholders voor onze enorme inzet, en we zijn van plan om deze succesvolle koers ook in 2017 voort te zetten.’

Voor het eerst een mvo-rapport

De onderneming publiceerde ook voor het eerst in de bedrijfsgeschiedenis een jaarverslag op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, het corporate social responsibility rapport. ‘Met de publicatie van ons eerste jaarlijkse CSR rapport doen we verslag van onze inspanningen en prestaties. Ook willen we de dialoog en creativiteit met onze stakeholders stimuleren ten aanzien van deze belangrijke kwesties’, aldus Kint.

Download hier het complete jaarverslag van Vion >>>

Download hier het CSR rapport 2016 >>>

Reageer op dit artikel