nieuws

Red Bull wil Nederlandse voetbalclub kopen

Fabrikanten 2352

Red Bull wil Nederlandse voetbalclub kopen
Red Bull

AMSTERDAM – Red Bull zou graag een Nederlandse voetbalclub willen ‘ownen’. Dit maakte Jan Smilde, directeur van Red Bull Nederland, bekend bij BNR Nieuwsradio.

‘Dat is enorm, enorm interessant’, aldus Smilde in de uitzending BNR. ‘Het zou mijn wens zijn, als ooit nog een keer een Nederlandse voetbalclub zich aansluit bij Red Bull.’

Al eigenaar van meerdere clubs

De multinational is in Duitsland al eigenaar van RB Leipzig, dat dit seizoen indruk maakt met een tweede plaats in de Bundesliga. Met Red Bull Salzburg (Oostenrijk), de New York Red Bulls (Verenigde Staten) en Red Bull Brasil (Brazilië) is het bedrijf ook in drie andere landen vertegenwoordigd. Smilde zou daar graag een Nederlandse club aan toevoegen.

AZ was al eerder in beeld

Een aantal jaar geleden was AZ in beeld bij de energiedrank-leverancier liet Smilde vandaag ook weten. ‘Toen ging het heel erg slecht met die club.’ De directeur doelt op de periode waarin de hoofdsponsor DSB ten onder ging na een internetrun op spaargelden. ‘Onze filosofie is om alles te ownen’, legt Smilde de strategie van Red Bull uit aan de zender. ‘Namelijk de club en het stadion te kopen.’

Reageer op dit artikel