nieuws

Meer winst en hogere volumes voor Heineken

Fabrikanten 1126

Meer winst en hogere volumes voor Heineken

AMSTERDAM  – Heineken heeft in het eerste kwartaal meer bier aan de man gebracht en meer winst gemaakt dan een jaar eerder.

Dat Heineken meer bier wist te verkopen kwam door een toegenomen vraag uit Europa en Azië. Dit maakte het bierconcern woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht waarin het zijn vooruitzichten voor heel 2017 ongewijzigd liet.

Volume Heineken groeit

De brouwer wist het totale verkochte biervolume in de eerste drie maanden van het jaar op eigen kracht met 0,6 procent op te voeren. Met name in Azië en West-Europa gingen de zaken voor de wind. Minder goed boerde de bierbrouwer in Amerika, Afrika en Oost-Europa. Het hoofdmerk Heineken leverde met een volumegroei van 2,5 procent een bovengemiddelde bijdrage.

Nettowinst omhoog

De nettowinst kwam afgelopen kwartaal uit op €293 miljoen. Dat was een jaar eerder nog €265 miljoen. Concrete prognoses voor 2017 heeft de bierbrouwer niet uitgesproken, alleen dat het ten opzichte van vorig jaar een verdere toename van de omzet en winst voorziet.

Beter dan verwacht

De cijfer zijn beter dan analisten hadden verwacht want die gingen juist van een afzetdaling uit. Het geconsolideerde volume groeide van 43,5 miljoen hectoliter naar 44 miljoen, meldt het FD. Een knappe prestatie omdat Heineken vorig jaar in het eerste kwartaal 7 procent groei liet zien waardoor het niet eenvoudig was dit te overtreffen.

Reageer op dit artikel