nieuws

Eigenaar DE heeft wel trek in Panera Bread

Fabrikanten 1385

Eigenaar DE heeft wel trek in Panera Bread

UTRECHT – JAB Holding, de investeerder die eerder ook koffiemerk Douwe Egberts (DE) inlijfde, lijkt de belangrijkste gegadigde om de Amerikaanse uitbater van broodjeszaken Panera Bread over te nemen.

Volgens ingewijden voert JAB verregaande onderhandelingen over een overname, zo meldt het ANP.

2000 Broodjeszaken

Panera, dat eerder aankondigde al zijn strategische opties te onderzoeken waaronder een verkoop, vertegenwoordigt een marktwaarde van ruim 6 miljard dollar. Het heeft in de VS en Canada circa 2000 broodjeszaken, waarmee het een van de grotere ketens is in dat segment.

Deal mogelijk deze week

De deal zou al deze week aangekondigd kunnen worden. Bij JAB weigerden ze commentaar. Panera Bread was niet direct bereikbaar voor een reactie. Naast DE bezit JAB ook merken als Keurig Green Mountain, Krispy Kream, Doughnuts en Peet’s Coffee & Tea.

Reageer op dit artikel