nieuws

Dutch Bakery koopt Brabantse branchegenoot

Fabrikanten 2139

Dutch Bakery koopt Brabantse branchegenoot

AMSTERDAM – Broodfabrikant Dutch Bakery heeft de overname van branchgenoot PB Bake Off uit Gilzen over te nemen. Het betreft de derde grote aankoop voor Dutch Bakery in twee jaar tijd.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. PB Bake Off is leveranicer van zoete broodjes, croissaints en kaasstengels die consumenten thuis af moeten bakken. De onderneming is eigendom van Peter van der Breggen. Details over de overnameprijs zijn niet bekendgemaakt. Door de overname krijgt Dutch Bakery er extra productie- en diepvriescapaciteit bij, zo meldt de krant.

Derde grote overname

Voor Dutch Bakery is het de derde grote overname in twee jaar tijd. In 2015 werd de thuisafbakdivisie van Bakkersland gekocht, terwijl een jaar later de fabrikant van oriëntaalse broodsnacks Tjendrawasih in Alkmaar werd gekocht. Dutch Bakery bevindt zich op het overnamepad sinds Standard Investment uit Amsterdam een belang nam in het bedrijf. De investeerder heeft een belang van bijna 50 procent. De meeste andere aandelen zijn in handen van de oprichtersfamilie via Schapendonk Holding. Ook het management heeft een belang.

 

Reageer op dit artikel