nieuws

Vrumona stopt met Holy Soda

Fabrikanten 9577

Vrumona stopt met Holy Soda

BUNNIK – Holy Soda verdwijnt uit de schappen van de supermarkten. Er is te weinig vraag naar de frisdrank van Vrumona.

Op de Facebookpagina van Holy Soda meldt het team achter het merk, na vragen van klanten, dat de frisdrank niet meer te verkrijgen is. ‘Na vier jaar hebben we helaas moeten besluiten om te stoppen met de productie van Holy Soda. Er kan soms een dipje in de verkoop zijn, of mensen moeten even aan een merk wennen. Na vier jaar moeten we helaas toch constateren dat er onder de meerderheid van de consumenten onvoldoende wens is naar het product.’

Onvoldoende vertrouwen in merk

Marketingmanager Karlijn van Ruiten bevestigt tegen Distrifood dat Holy Soda sinds half maart niet meer te verkrijgen is in de supermarkten. Van Ruiten: ‘Holy Soda was in 2013 de eerste frisdrank laag in calorieën en met 100% natuurlijke ingrediënten en paste hiermee perfect binnen de opkomende behoefte aan gezonde dranken. We hebben het merk op geheel eigen wijze in de markt gezet en Holy Soda kreeg met de jaren een trouwe groep volgers. Toch moeten we nu constateren dat er onder de meerderheid van de consumenten onvoldoende vertrouwen is om het merk een toekomst te geven.’ Holy Soda werd in 2013 door Vrumona gelanceerd als frisdrank die bestaat uit natuurlijke ingrediënten.

Klant wil gezondere frisdrank

Volgens de mensen achter het merk is er een oorzaak voor de slechte verkoop. ‘We denken dat de voornaamste reden is dat consumenten wel graag natuurlijke en gezondere frisdrank drinken, maar Holy Soda daar als frisdrankmerk to good to be true voor vinden’, aldus het team van Holy Soda.

Geen Holy Soda, maar Sourcy

Klanten die vragen naar een alternatief, worden door Holy Soda gewezen op Sourcy. ‘Andere dranken laag in calorieën en met een natuurlijke oorsprong zijn bijvoorbeeld Sourcy Sprankelend met framboos-, citroen- of muntsmaak of Sourcy Fruit. Dit is de nieuwste drank van Sourcy en bestaat uit sprankelend Sourcy mineraalwater met het pure sap van fruit, laag in calorieën en 100 procent natuurlijk.’

Beste Nederlandse introductie

In 2014 werd Holy Soda door een internationale jury nog uitgekozen als Nederlandse kandidaat voor de race om de Sial d’Or. Dit is de internationale award voor de beste introductie. Holy Soda stond volgens de jury op dat moment symbool voor de zoektocht (van jongeren) naar ‘intense smaken’ en ‘duurzaamheid en gezondheid’.

Reageer op dit artikel