nieuws

Heineken opent bakkerij in Amsterdam

Fabrikanten 6298

Heineken opent bakkerij in Amsterdam

AMSTERDAM – Heineken opent zaterdag een eigen bakkerij in Amsterdam met de naam The Heineken Bakery.

Het gaat om een tijdelijke bakkerswinkel, waar volgens de brouwer ‘bijzondere broden gebakken worden’ met het ingrediënt A-gist. Dit ingrediënt zit ook in het pils van de brouwer. The Heineken Bakery is gevestigd aan de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam en is open van 18 tot en met 21 maart.

Broden Heineken kosten €2 per stuk

De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor de prijs van €2 per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan het Nederlandse Bakkersgilde. De brouwer werkt voor de pop-up bakkerij samen met Meester Boulanger en desemspecialist Mark Plaating.

Geheim ingrediënt gegeven aan bakker

Willem van Waesberghe, meesterbrouwer Heineken: ‘We brouwen al enorm lang met A-gist en hebben veel kennis opgedaan hoe we hiermee het beste pilsener kunnen maken. Dat we met A-gist lekker bier kunnen brouwen wisten we natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd bleef de vraag komen; wat zouden we er nog meer mee kunnen? En als je aan gist denkt, kom je al snel bij brood. We hebben ons geheime ingrediënt dan ook met hoge uitzondering gegeven aan een van de beste Meester Boulangers van Nederland.’

Reageer op dit artikel