nieuws

Grolsch vervangt Stender voor 0.0%

Fabrikanten 3239

Grolsch vervangt Stender voor 0.0%

ENSCHEDE – Grolsch lanceert aankomende week Grolsch 0.0%. Tegelijkertijd verdwijnt het alcoholarme Stender uit de schappen.

Daarnaast brengt Grolsch twee nieuwe varianten Grolsch 0.0% Radler op markt: Limoen en Ice Tea Perzik. Deze nieuwe Radlers bevatten 35 procent minder suiker. Met deze introducties speelt Grolsch naar eigen zeggen in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland. De bieren zijn vanaf 6 maart aanstaande verkrijgbaar. De 0.0% Radler Ice Tea Perzik is uitsluitend te verkrijgen bij Albert Heijn. De alcoholvrije bieren van Grolsch zijn het hele jaar door beschikbaar.

Varianten en ingrediënten

Grolsch 0.0% is gebrouwen met gerstemout, twee soorten hop en Grolsch bronwater. Het bier bevat 23 kcal/100 ml. Ter vergelijking: pils bevat 41 kcal/100 ml en andere alcoholvrije Radlers gemiddeld 35 kcal/100 ml. De nieuwe varianten Radler zijn gebrouwen met natuurlijke ingrediënten van bier en gemixt met vruchtensap. Grolsch 0.0% Radler Limoen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroensap, sinaasappelsap en limoensap. Ice Tea Perzik is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, frisse Ice Tea met groene thee smaak en perziksap.

Consument wil minder suiker

Gisela Rule, marketingdirecteur Grolsch: ‘Als eerste bierbrouwer in Nederland introduceert Grolsch lage suiker varianten Radler. Grolsch speelt hiermee in op de behoefte van de consument naar minder suiker. De hoeveelheid suikers die we op een dag binnenkrijgen wordt door veel consumenten nauwlettend in de gaten gehouden. Onze brouwmeesters hebben daarom de nieuwe Grolsch Radlers gebrouwen met 35% minder suiker dan gebruikelijk.’

Reageer op dit artikel