nieuws

Coca-Cola maakt Sprite suikervrij in Nederland

Fabrikanten 2053

Coca-Cola maakt Sprite suikervrij in Nederland
Een blikje Sprite.

ROTTERDAM – Coca-Cola stopt in Nederland met de suikerhoudende versie van Sprite. In plaats daarvan wordt de suiker- en calorievrije variant, die nu nog Sprite Zero heet, omgedoopt tot Sprite.

Dat bevestigt een woordvoerder van Coca-Cola Nederland vrijdag aan persbureau ANP na berichtgeving in het Financieele Dagblad.

Nederland heeft primeur met Sprite

Nederland is het eerste land ter wereld waar de gewone Sprite uit de schappen wordt gehaald. Volgens de zegsvrouw van Coca-Cola is dat deels vanuit logistieke overwegingen, omdat Nederland een klein land is.

‘Nederlander is geïnteresseerd in gezondheid’

Ook zou Nederland erg geïnteresseerd zijn in gezondheid. De woordvoerster kon overigens niet zeggen of de aangepaste Sprite gezonder is. ‘We spreken niet over gezondheid als het gaat over frisdrank. Het gaat vooral over het drinken van iets lekkers en deze versie was volgens testen net zo lekker als het origineel.’

3,75 miljard kilocalorieën

Een gewoon blikje Sprite bevat 92 kilocalorieën, tegenover nul voor Sprite Zero. Sprite is na Coca-Cola het populairste merk van het bedrijf. Door de verandering haalt de producent jaarlijks zo’n 3,75 miljard kilocalorieën uit het portfolio. Daarmee past de stap goed in de strategie van Coca-Cola om het aantal calorieën in producten terug te dringen.

Recept Coca-Cola blijft ongewijzigd

Stoppen met de suikervariant van Coca-Cola is niet aan de orde. ‘Bij Sprite gold: als het even lekker is dan kan het.’ Het Sprite-recept is al vaker aangepast. Het recept van Coca-Cola is in meer dan honderd jaar maar één keer aangepast en dat werd na klachten snel teruggedraaid.

Reageer op dit artikel