nieuws

Unilever wijst fusieplan Kraft Heinz af

Fabrikanten 3130

Unilever wijst fusieplan Kraft Heinz af

ROTTERDAM – Unilever heeft een voorstel voor een fusie met Kraft Heinz afgewezen.

Kraft Heinz heeft de afwijzing vrijdag bevestigd. Het Amerikaanse levensmiddelenconcern zegt een uitgebreid eerste voorstel op tafel te hebben gelegd. ‘Hoewel Unilever het voorstel heeft afgewezen, kijken wij ernaar uit samen te werken om tot overeenstemming te komen over de voorwaarden voor een transactie’, aldus het bedrijf.

Miljardair Warren Buffett

De koers van Unilever schoot vrijdagmiddag door het nieuws snel omhoog, meldt het Financieele Dagblad. Kraft Heinz zou het levensmiddelenconcern willen overnemen voor £40 per aandeel. Miljardair Warren Buffett en de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G, de grootaandeelhouders van Kraft Heinz, zouden het financieren.

Aandeel wint meer dan 4 procent

Een woordvoerder van Unilever kon vrijdagmiddag niet direct commentaar geven, meldt het FD. Zowel op de beurs in Londen als in Amsterdam wint het aandeel meer dan 4 procent. Unilever is een zwaargewicht in de index. De AEX maakt hierop het eerdere verlies op de dag bijna goed.

Reageer op dit artikel