nieuws

Reckitt neemt babyvoedingsbedrijf Mead over

Fabrikanten 1895

Reckitt neemt babyvoedingsbedrijf Mead over
Reckitt Benckiser was tot nu toe vooral actief in non-food

LONDEN – Het Britse Reckitt Benckiser, het bedrijf achter onder meer Durex-condooms, neemt voor bijna $18 miljard (€16,9 miljard) de Amerikaanse babyvoedingsmaker Mead Johnson Nutrition over.

Dat werd vrijdag gemeld. De overname van Mead Jonson Nutrition door ReckittBenckiser wordt in contanten afgehandeld. Begin deze maand lekte via de Wallstreet Journal uit dat beide bedrijven in vergaande onderhandelingen waren over een overname, die later dit jaar moet worden afgerond. Het overnamebedrag is inclusief schuld.

Verrassende overname

Op de markt wordt de overname van Mead door Reckitt als verrassend beschouwd. Mead wordt weliswaar al jaren door analisten als interessante overnameprooi gezien, maar bij die speculaties werd altijd uitgegaan van grote voedingsconcerns als Danone en Nestlé als meest voor de hand liggende potentiële kopers.

Reckitt vooral in non-food

Reckitt Benser is de fabrikant van vooral non-food producten zoals onder meer Durex condooms, Airwick, Harpic, schoonmaakmiddelen zoals Vanish Oxy Action en Cillit Bang en Scholl steunzolen. Mead Johnson uit het Amerikaanse Illinois maakt vooral babyvoeding. In 2016 maakte Mead een omzet van $3,7 miljard die vooral afkomstig is uit Azië.

Reageer op dit artikel