nieuws

Kraft Heinz trekt fusievoorstel Unilever in

Fabrikanten 1410

Kraft Heinz trekt fusievoorstel Unilever in

PITTSBURGH – Het Amerikaanse bedrijf Kraft Heinz heeft zijn voorstel voor een fusie met Unilever ingetrokken.

De twee bedrijven meldden zondag in een gezamenlijke, zeer korte verklaring dat Kraft Heinz ‘vriendschappelijk heeft ingestemd’ met het intrekken van het plan.

Resoluut van de hand gewezen

De directie van het Nederlands-Britse Unilever had het fusievoorstel afgelopen week al resoluut van de hand gewezen. Het bedrijf zag onvoldoende strategische voordelen van een fusie en vond het bod van 50 dollar per aandeel bovendien veel te laag. Het aandeel Unilever schoot meer dan 13 procent omhoog tot het hoogste niveau ooit, na de toenadering door Kraft Heinz.

Uitgebreid eerste voorstel

Kraft Heinz heeft de afwijzing vrijdag bevestigd. Het Amerikaanse levensmiddelenconcern zei een uitgebreid eerste voorstel op tafel te hebben gelegd. ‘Hoewel Unilever het voorstel heeft afgewezen, kijken wij ernaar uit samen te werken om tot overeenstemming te komen over de voorwaarden voor een transactie’, aldus het bedrijf afgelopen vrijdag nog.

Venz en Roosvicee

Kraft Heinz is in Nederland onder meer bekend van Honig, Brinta, De Ruijter, Venz en Roosvicee. Unilever heeft onder meer de merken Ola, Becel, Knorr, Dove en Omo.

Geen inhoudelijk commentaar

Een woordvoerster van Unilever wilde zondag geen extra inhoudelijk commentaar geven. Ze verwees naar de korte verklaring. Ook Kraft Heinz wilde niet verder op de zaak ingaan.

Reageer op dit artikel