nieuws

FrieslandCampina zet Riedel in de etalage

Fabrikanten 3430

FrieslandCampina zet Riedel in de etalage
Het hoofdkantoor van Riedel (foto: Google Streetview)

AMERSFOORT – FrieslandCampina onderzoekt de verkoop van Riedel, marktleider op het gebied van vruchtensappen en vruchtendranken in Nederland.

Tot het merkenportfolio van Riedel behoren bekende merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, Taksi en Extran. Riedel is gevestigd in Ede met eigen productie- en verpakkingsfaciliteiten. Volgens Campina is Riedel marktleider in Nederland in zowel de houdbare als gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken met een breed assortiment. Dit productassortiment wordt verkocht op de Nederlandse en Belgische markt en is verkrijgbaar in onder meer supermarkten, horeca, kantines, benzinestations en automaten. Riedel is sinds 1879 actief in de productie van mineraalwaters, vruchtenlimonades en vruchtendranken. In 1973 introduceerde het bedrijf onder het merk Appelsientje zijn eerste vruchtensappen verpakt in handige, ruimtebesparende kartonnen pakken. Destijds een noviteit in Nederland.

Riedel moet stap maken

In een persbericht stelt Roelof Joosten, ceo van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: ‘Naar aanleiding van de actualisering van onze concernstrategie route2020, waarbij we meer nadruk leggen op het zuivelportfolio, onderzoeken we de verkoop van onze vruchtensappen- en vruchtendrankenactiviteiten. Onze vruchtensappen- en vruchtendrankenfabrikant Riedel heeft zich sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland ontwikkeld tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. De professionele en betrokken medewerkers hebben aan dit succes bijgedragen. FrieslandCampina wil ervoor zorgen dat Riedel goed gepositioneerd is om in te spelen en te reageren op veranderende klanteisen en consumptiegewoonten. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat het belangrijk is dat Riedel een volgende stap zet in zijn ontwikkeling.’

Omzet Riedel is 125 miljoen euro

Riedel is een gevestigd bedrijf. Taksi kwam in 1985 op de markt, CoolBest in 1995 (het eerste gekoelde vruchtensap in Nederland) en DubbelFrisss in 1996. Door de jaren heen hebben de genoemde merken zich vernieuwd met verrassende smaakcombinaties, aldus Campina. Daarnaast produceert Riedel ook sportdrank onder de merknaam Extran. De geconsolideerde netto-omzet van de vruchtensappen- en vruchtendrankenactiviteiten in 2016 bedroeg ongeveer 125 miljoen euro. Bij Riedel werken 200 mensen.

Reageer op dit artikel