nieuws

Colruyt-familie koopt Nederlands Ojah

Fabrikanten 3044

Colruyt-familie koopt Nederlands Ojah

AMSTERDAM – Het investeringsfonds van de familie achter de Belgische supermarktketen Colruyt neemt een meerderheidsbelang in de Nederlandse fabrikant van vleesvervangers Ojah.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Ojah is de fabrikant van het merk voor vlees- en visvervangers Beeter. Daarnaast is het bedrijf internationaal actief in hetzelfde segment met het merk Plenti. Investeringsfonds Korys koopt het belang van investeerders PPM Oost, StartGreen en Holland Food Ventures. De overige aandelen blijven in handen van het management van de onderneming.

Overnameprijs niet bekendgemaakt

De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Ojah boekt met dertig werknemers een omzet van ruim €4 miljoen. ‘De participatie van Korys geeft ons de kansen om onze internationale businessgroei verder uit te bouwen’, zo wordt directeur en mede-oprichter Frank Giezen van Ojah geciteerd. De onderneming beschikt over een productiefaciliteit in het Gelderse Ochten, die vermoedelijk uitgebreid gaat worden.

Reageer op dit artikel