nieuws

Unilever zet in op afbreekbaar plastic

Fabrikanten 1242

Unilever zet in op afbreekbaar plastic

LONDEN/ROTTERDAM – Unilever heeft zaterdag bekend gemaakt dat tegen 2025 al zijn plastic verpakkingen volledig herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar moeten zijn.

De levensmiddelengigant roept daarmee de volledige, snelgroeiende sector op het proces naar een circulaire economie te versnellen. Volgens de denktank Ellen MacArthur Foundation (EMF) wordt wereldwijd slechts 14 procent van de plastic verpakkingen gerecycled, terwijl 40 procent op de vuilstortplaats terecht komt en een derde in de natuur. De verwachting is dat er tegen 2050 meer plastic dan vis in de oceaan aanwezig is.

Sterker inzetten op duurzaamheid

Unilever beloofde eerder al het aantal verpakkingen in 2020 met een derde terug te dringen en het gebruik van gerecycled plastic met minstens 25 procent te laten toenemen in 2025. Unilever zet de laatste jaren steeds sterker in op duurzaamheid. In september vorig jaar werd de onderneming door Dow Jones nog onderscheiden als het meest duurzame bedrijf binnen de eigen sector.

Distrifood is ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel