nieuws

Eric Schut gaat Struik Foods leiden

Fabrikanten 3822

Eric Schut gaat Struik Foods leiden
Struik. Foto: ANP

AMSTERDAM – Eric Schut volgt Hans Ernest op als hoogste baas bij foodfabrikant Struik Foods. Schut is afkomstig van FrieslandCampina.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Struik Foods heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf kwam onder meer door een slecht uitgepakte overname en een conflict met een toeleverancier financieel in moeilijk weer terecht. Ernest kwam in de zomer van 2014 bij Struik terecht als adviseur van de directie en de familie. Een half jaar later werd hij tot ceo benoemd. Op dat moment trok Hans Struik zich helemaal terug uit de operationele leiding.

Financiële positie inmiddels verbeterd

Inmiddels is de financiële positie van de onderneming verbeterd door extra investeringen van de oprichtersfamilie en een participatie van de familie achter de Van Drie Group. De nieuwe directeur was de afgelopen jaren als managing director werkzaam bij FrieslandCampina. Daarvoor was hij business unit manager voor consumer cream products bij de zuivelgigant. Schut treedt op 1 februari 2017 aan.

Struik heeft verschillende merken

Struik Foods werd in 1950 opgericht door Bernardus Struik. Zijn zoon Hans nam in 1965 het roer over. De onderneming is onder meer groot in houdbare maaltijden, soepen en sauzen. Bekende merken van de fabrikant zijn Ye Olde Oak, Struik, Sonnen Basserman en Kingsfood. Daarnaast is de onderneming actief met de productie van private label voor een groot aantal supermarktketens.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel