nieuws

Japans bier door leidingen Grolsch

Fabrikanten 1577

Japans bier door leidingen Grolsch

AMSTERDAM – De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren Super Dry ook in Nederland brouwen.

Het bier druppelt vanaf 2018 uit de brouwketels van Grolsch. De brouwerij nabij Enschede is de enige productielocatie van Asahi in Nederland, dat onlangs Grolsch inlijfde.

Asahi lijfde eerder Peroni in

Behalve in Nederland zal Asahi Super Dry, een licht bier dat niet al te hoppig smaakt, ook in Italië gaan produceren. Asahi lijfde eerder dit jaar ook de Italiaanse brouwer Peroni in, waarmee de stap op de Italiaanse markt valt te verklaren. Super Dry wordt momenteel in circa zeventig landen verkocht.

Overnamehonger na Grolsch niet gestild

De overnamehonger van Asahi lijkt overigens met het inlijven van de twee Europese merken Grolsch en Peroni nog niet gestild. De Japanners kijken naar meer overnames in de regio. Vorige maand kondigde de topman van Asahi al aan dat er groeimogelijkheden liggen op de ‘premium-pilsmarkt’ in Europa. Volgens kenners richt Asahi zijn pijlen daarbij vooral op brouwerijen in Oost-Europa.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel