nieuws

Golf van kritiek op besluit over Toblerone

Fabrikanten 2509

Golf van kritiek op besluit over Toblerone

LONDEN – Een besluit van Mondelez International om de chocoladerepen van het merk Toblerone aan te passen kan rekenen op veel kritiek.

De fabrikant heeft de ruimte tussen de partjes van de ‘getande’ repen vergroot, terwijl de prijzen  gelijk zijn gebleven. Het besluit zorgt voor een golf aan reacties op social media van verontwaardigde consumenten.

Verklaring over Toblerone

Eerder vandaag plaatste Mondelez op de Facebook-pagina van Toblerone een verklaring, waarin stond dat de aanpassingen nodig zijn om hogere kosten van enkele ingrediënten te compenseren. De Brexit heeft volgens het bedrijf gezorgd voor een waardevermindering van het Britse pond, waardoor import voor Britse bedrijven duurder is geworden. Inmiddels is die verklaring niet meer op de Facebookpagina te vinden.

Repen Toblerone niet duurder

Door de repen in te krimpen, voorkomt Mondelez dat de repen duurder moeten worden gemaakt. De reep die eerst 400 gram woog is teruggebracht tot 360 gram en die van 170 gram is ingekrompen tot 150 gram.

Aanpassen producten door Brexit

De Bank of England waarschuwde Britse consumenten in september al voor aanpassing van producten door fabrikanten vanwege de Brexit. Op dit moment is niet duidelijk of de repen ook in Nederland worden aangepast.

Reageer op dit artikel