nieuws

Glutenvrij bier Bavaria exclusief bij AH

Fabrikanten 4002

Glutenvrij bier Bavaria exclusief bij AH

LIESHOUT – Bavaria lanceert vandaag Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij. Het bier is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Het familiebedrijf uit Lieshout is de eerste grote Nederlandse brouwer die een glutenvrij pilsener bier op de markt brengt.

Inspelen op lifestyletrend

Bavaria zegt in een toelichting dat consumenten met coeliakie (glutenallergie) en consumenten die bewust voor glutenvrije voeding kiezen nu ook kunnen genieten van een verfrissend Bavaria bier. ‘We spelen hiermee in op de huidige lifestyletrend en de groeiende vraag naar glutenvrije producten.’

Aanvulling op pilsassortiment AH

Stephanie Heijning, Category Manager Bier bij Albert Heijn: ‘Het is mooi om te zien dat een bedrijf als Bavaria inspeelt op de toenemende vraag naar glutenvrije producten. Wij vinden Bavaria Glutenvrij, dat alleen bij ons verkrijgbaar is, een goede aanvulling op ons pilsassortiment.

Samenwerking brouwers en Nederlandse Coeliakie Vereniging

Het glutenvrije bier is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de brouwers van Bavaria en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Bavaria heeft een geldig certificaat voor de productie, waardoor de brouwer het recht heeft om het glutenvrij-logo van de NCV te voeren.

Bavaria glutenvrij aangeboden als 3-pack

Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij wordt aangeboden als 3-pack in het bierschap van de Albert Heijn en heeft een verkoopadviesprijs van €3,49.

Reageer op dit artikel