nieuws

Bavaria doet overname in USA

Fabrikanten 1517

Bavaria doet overname in USA

WASHINGTON – Bavaria neemt Latis Imports over, een Amerikaanse importeur van Belgische speciaalbieren.

Daar mee wil de brouwer zijn marktaandeel in de Verenigde Staten vergroten. De overname van de importeur moet helpen het bier uit de lage landen aan de andere kant van de oceaan aan de man te brengen. Bavaria ziet in de VS een groeiende markt voor speciaalbier. Eerder dit jaar kocht Bavaria al de Belgische brouwerijgroep Palm.

Nieuw aanbod van Bavaria

Latis Imports verkoopt de speciaalbieren van die brouwerij in de Verenigde Staten, waaronder Palm zelf, Rodenbach en Steenbrugge. Daar komen straks merken uit het aanbod van Bavaria bij, zoals Hollandia en Claro.

Uitbreidingsplannen Bavaria

Hoeveel het bedrijf betaalt voor Latis is niet bekend. De stap naar de VS is onderdeel van internationale uitbreidingsplannen van Bavaria. Deze zomer kondigde het bedrijf al een samenwerking aan met het Britse Molson Coors, dat voor bierverkoop in het Verenigde Koninkrijk moet zorgen.

Nieuwe slogan van brouwer

Van al het bier dat Bavaria brouwt, exporteert het inmiddels 65 procent naar het buitenland. Dat is ook af te lezen aan de nieuwe slogan van het bedrijf ‘Welcome to the family’, waarmee het bedrijf een gevoel van samenzijn wil oproepen. ‘We willen de verbindende kracht van bier uitdragen’, aldus de marketingdirecteur van Bavaria in november tegen de Volkskrant.

Reageer op dit artikel