nieuws

Van Geloven koopt merken van Royaan

Fabrikanten 4492

Van Geloven koopt merken van Royaan

TILBURG – Snackfabrikant Van Geloven heeft overeenstemming bereikt met Royaan over de overname van een aantal merken. Het gaat daarbij onder meer om het merk Van Dobben.

Dat meldt Van Geloven op de eigen website. Ook de licentie voor de productie van frituurproducten van het merk Kwekkeboom zitten in de transactie. Beide merken zijn vertegenwoordigd in de supermarkt. Ook de foodservicemerken Laan, Willie Dokter en KB gaan over naar Van Geloven. De nieuwe eigenaar koopt ook fabrieken in Oostzaan, Wijk bij Duursteden en Beuningen, inclusief het werkzame personeel.

Drie grote snackmerken onder één dak

Daarmee komen enkele van de grootste merken voor gefrituurde snacks in Nederland onder één dak. Van Geloven is al het moederbedrijf van Mora. Verder fabriceert het Tilburgse bedrijf snacks onder merknamen als De Bourgondiër, Van Lieshout Snacks, Ad van Geloven en Hebro. Ten bate van de transactie worden de aandelen in Royaan BV aan Van Geloven verkocht. Dit gebeurt door Buitenfood BV, de holding achter Royaan.

Transactie voor het einde van het jaar afgerond

Buitenfood BV gaat zich via de enkele jaren geleden opgerichte dochteronderneming NewForrest richten op de uitbouw van de Kwekkeboom Oven-business. Daarnaast blijft ook het merk Buitenhuis in handen van de verkopende holding. Beide partijen verwachten dat de transactie voor het einde van het jaar is afgerond. Leveranciers en klanten krijgen nader bericht over de gevolgen van de transactie.

Nog een dochteronderneming Buitenfood verkocht

In een seperate transactie koopt Dutch Bakery, marktleider in afbakbrood en broodsnacks in Nederland, samen met investeerder Standard Investment Tjendrawasih over van Buitenfood. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van oriëntaalse snacks als broodjes bapao, pita’s en pasteitjes. Ook deze producten liggen in de Nederlandse supermarkten.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel