nieuws

Unilever doet recall van Knorr en Conimex

Fabrikanten 7026

Unilever doet recall van Knorr en Conimex

ROTTERDAM – Unilever haalt alle varianten van de boemboes van Conimex en enkele kruidenpasta’s van Knorr terug uit de winkel.

Anderhalve week geleden kwam er al een waarschuwing van Conimex voor de boemboe voor sajoer boontjes omdat er door een fout mogelijk stukjes rubber in de bakjes terecht waren gekomen. Na extra onderzoek is gebleken dat de rubber in alle varianten zou kunnen zitten. ‘Na de eerdere terugroepactie van Conimex Boemboe Sajoer Boontjes heeft Unilever besloten alle varianten Conimex Boemboe terug te halen’, meldt Conimex op zijn website. Het betreft alle boemboes met een houdbaarheidsdatum vanaf 09/2017 tot en met 02/2018.  ‘Alle andere Conimex producten zijn volledig veilig voor consumptie’, aldus Conimex.

Ook recall Knorr

Kruidenpasta’s van Knorr worden blijkbaar op dezelfde productielijn geproduceerd en kunnen ook stukjes rubber bevatten. ‘Unilever heeft besloten Knorr Kruidenpasta Macaroni en Spaghetti terug te halen’, meldt Knorr op zijn website. Het betreft de Knorr Kruidenpasta Macaroni Tradizionale en Knorr Kruidenpasta Spaghetti Bolognese met houdbaarheidsdata die lopen vanaf 09/2017 tot en met 02/2018.

Recall Knorr

Schadeloos stellen

Consumenten worden schadeloos gesteld. ‘Als u in het bezit bent van één of meer van de betrokken producten, verzoeken we u de lege kartonnen verpakking uiterlijk 21 oktober 2016 op te sturen. Vermeld hierbij uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een passende vergoeding’, melden de websites van zowel Conimex als Knorr.

 

 

Reageer op dit artikel