nieuws

Nieuwe fabriek Plaza Foods geopend

Fabrikanten 4042

Nieuwe fabriek Plaza Foods geopend
Minister Asscher krijgt uitleg bij de opening van de Plaza Foods-fabriek

NIJMEGEN – In het bijzijn van minister Lodewijk Asscher (Pvda) is maandagmiddag de nieuwe fabriek van Plaza Foods geopend. Het bedrijf maakt kant-en-klaarmaaltijden, onder meer voor Jumbo en Aldi.

Op volle kracht kunnen de fabrieken van Plaza Foods (behalve in Nijmegen ook in Wijchen) op termijn 125.000 maaltijden per dag produceren.

Plaza Foods levert in 12 landen

Het bedrijf is gespecialiseerd in Aziatische en Italiaanse maaltijden. Behalve aan Jumbo, Aldi en Makro levert het bedrijf aan meer dan twintig formules in een elftal andere landen in Europa.  Zo mag het in België Colruyt, Spar en Aldi tot de afnemers rekenen, in Duitsland Netto, Edeka en Aldi, in Groot-Brittannië Aldi en in Scandinavische landen Netto en Dansk.

Asscher onder de indruk

Minister Asscher liet bij de opening weten onder de indruk te zijn van de ontwikkelingen bij Plaza Foods en huij prees de samenwerking met de gemeente Nijmegen en het UWV. In de toespraken was veel aandacht voor de 65 extra arbeidsplaatsen die door de nieuwe fabriek ontstaan. De minister was zeer te spreken over alle inspanningen om deze plaatsen zoveel mogelijk in te vullen in samenwerking met het UWV en zo werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Ook de Nijmeegse wethouder Renske Helmer is blij dat Plaza Foods mensen weer de kans geeft om ‘gewoon te beginnen en te doen en van daaruit te groeien’.

Asscher bij Plaza Foods

Minister Asscher krijgt uitleg tijdens de opening van de fabriek van Plaza Foods.

Fabriek is 11.000 m2

Bij de opening waren behalve minister Asscher en zijn entourage ook vertegenwoordigers van nationale en internationale retailers, Gemeente Nijmegen en het bankwezen aanwezig. De fabriek, die bijna 11.000 m2 meet, is overigens pas deels operationeel. Medio november begint het proefdraaien, begin 2017 moet de productie bezig zijn.

Ontstaan vanuit restaurant

Plaza Foods is ruim 20 jaar geleden opgericht door de gebroeders Chang als een dochteronderneming van restaurant Orient Plaza in Nijmegen. Het familiebedrijf specialiseert zich in de authentieke Oriëntaalse en Mediterrane keuken. In 2005 werd de eerste productiefaciliteit in Wijchen geopend en in 2016 een tweede fabriek in Nijmegen. Per jaar worden, inclusief de nieuwe fabriek, 37 miljoen maaltijden geproduceerd door ruim 300 medewerkers. Met het eigen Orient Plaza-merk en diensten voor grote internationale retailers, is Plaza Foods één van de grootste producenten van etnische voedingsmiddelen in Noord-Europa.

Reageer op dit artikel