nieuws

Unilever doet overname in VS

Fabrikanten 1567

Unilever doet overname in VS

ROTTERDAM – Unilever neemt de Amerikaanse producent van huishoudelijke verzorgingsmiddelen Seventh Generation over.

Er zijn geen financiële details over de deal naar buiten gebracht, aldus het ANP.

200 Miljoen dollar omzet

Seventh Generation was in 2015 goed voor een omzet van meer dan 200 miljoen dollar en heeft in de afgelopen tien jaar sterke groei laten zien. Het bedrijf uit de Amerikaanse staat Vermont maakt producten zoals was- en schoonmaakmiddel, handzeep, vuilniszakken en toiletpapier op milieuvriendelijke en duurzame basis.

800 Miljoen dollar

Economen schatten dat met de overname van Seventh Generation een bedrag van 800 miljoen tot 1 miljard dollar is gemoeid. Volgens Unilever helpt de aankoop het concern te voorzien in de stijgende vraag naar ecologisch verantwoorde producten.

Overnamegesprekken met The Honest Company

Vrijdag werd door zakenmedia nog gemeld dat Unilever overnamegesprekken voert met het Amerikaanse The Honest Company, waarvan actrice Jessica Alba medeoprichter is. The Honest Company, actief in Noord-Amerika, levert via internet onder meer milieuvriendelijke gezondheidsproducten en luiers.In juli kreeg Unilever de Amerikaanse scheermesjesverkoper Dollar Shave Club in handen, dat zijn producten via internet direct aan consumenten slijt. Ook over die deals werden geen financiële details over de deal naar buiten gebracht.

Reageer op dit artikel