nieuws

Unilever aast op bedrijf van actrice

Fabrikanten 2226

Unilever aast op bedrijf van actrice

NEW YORK – Unilever voert overnamegesprekken met het Amerikaanse The Honest Company.

Dit bedrijf levert via internet onder meer milieuvriendelijke gezondheidsproducten en luiers. The Honest Company, actief in de Verenigde Staten en Canada, werd augustus vorig jaar gewaardeerd op $1,7 miljard. De jaaromzet is naar schatting $300 miljoen.

Actrice Jessica Alba

The Honest Company startte in 2011. Het bedrijf is onder meer opgericht door actrice Jessica Alba. Naar verluidt zou Unilever zo’n $1 miljard willen betalen. De gesprekken bevinden zich volgens Amerikaanse kranten in een vroeg stadium.

Jonge moeders als doelgroep

Honest verkoopt onder meer wegwerpluiers, schoonmaakmiddelen en verzorgings- en cosmeticaproducten en heeft zodoende jonge moeders als doelgroep. Veel klanten hebben een maandelijks abonnement, maar de producten liggen ook in winkels van onder meer Target en Wholefoods.

Groeimarkt natuurlijke schoonmaakmiddelen

The Honest Company gaat prat op huishoudelijke producten die niet-giftig zijn. Een overname zou Unilever een betere positie geven in de groeimarkt voor natuurlijke en ‘groene’ schoonmaakmiddelen.

Verkoop via eigen website

Honest Company verkoopt veel producten via de eigen website aan consumenten, die vaak een abonnement op producten nemen. In juli kreeg het concern de Amerikaanse scheermesjesverkoper Dollar Shave Club in handen, dat zijn producten slijt via internet direct aan consumenten.

Reageer op dit artikel