nieuws

Hilckmann moet ontslagvergoeding betalen

Fabrikanten 1279

Hilckmann moet ontslagvergoeding betalen

NIJMEGEN – Vleesconcern Hilckmann moet twee van zijn ontslagen medewerkers toch een ontslagvergoeding betalen.

Dat bepaalde de rechtbank in Nijmegen deze week in een zaak die door vakbond FNV namens de twee was aangespannen.

Met uitspraak in hand naar de rechter

De twee werknemers krijgen bedragen van €11.500 tot €40.000. FNV is inmiddels voor nog eens 34 ex-werknemers die lid zijn van de bond een procedure gestart, om ook voor hen ontslagvergoeding los te krijgen. Overige werknemers kunnen met de uitspraak in de hand ook naar de rechter stappen.

Handdoek in de ring

De directie van Slachthuis Nijmegen en Vleeshandel Hilckmann gooide begin dit jaar de handdoek in de ring wegens oplopende verliezen. Daarbij kwamen ongeveer 200 mensen op straat te staan.

Uitbetaling van ontslagvergoedingen stop

Begin deze maand zette de top van de twee bedrijven de uitbetaling van ontslagvergoedingen stop, omdat onduidelijk zou zijn of het 21 miljoen euro van de gemeente mocht gebruiken voor de betalingen aan personeel. Dat bedrag was eigenlijk bedoeld voor een verhuizing, maar die kwam er niet meer van.

Niet aansprakelijk worden gesteld

De directieleden willen niet het risico lopen aansprakelijk te worden gesteld voor onrechtmatig gebruik van het geld. Volgens de kantonrechter in Nijmegen moet Hilckmann  zijn wettelijke verplichtingen aan de werknemers nakomen.

Reageer op dit artikel