nieuws

Henkel: Overname tegen negatieve rente

Fabrikanten 1246

Henkel: Overname tegen negatieve rente

HAMBURG – De Duitse fabrikant van consumentengoederen Henkel geeft voor de financiering van zijn overname van het Amerikaanse Sun obligaties uit met een negatieve rente.

Dit betekent dat Henkel aan de financiering van zijn overname extra geld overhoudt en beleggers in de obligaties juist geld verliezen. Henkel is samen met het Franse farmacieconcern Sanofi-Aventis de eerste onderneming die zo’n negatieve rente kan vragen.

Looptijd tot 2018

Verschillende overheden deden dit al langer. De obligaties met een totale waarde van €500 miljoen hebben een looptijd tot 2018 en een rente van min 0,05 procent. De obligaties maken deel uit van een grotere operatie waarbij Henkel €2,2 miljard uit de markt haalt.

Beleid van Europese Centrale Bank

Het geld is bedoeld voor de financiering van de overname van de Amerikaanse wasmiddelenfabrikant The Sun Products Corporation. De negatieve rente is mogelijk door het beleid van de Europese Centrale Bank. Deze zorgt ervoor dat de rentestand erg laag is, waardoor beleggers hun geld desnoods met klein verlies willen stallen bij bijvoorbeeld Henkel.

Reageer op dit artikel