nieuws

Heineken lonkt naar Vietnamese brouwer

Fabrikanten 888

Heineken lonkt naar Vietnamese brouwer

AMSTERDAM – Heineken is een van de kandidaten die een bod overwegen op de Vietnamese staatsbierbrouwer Saigon Beer Alcohol Beverage (Sabeco).

Onder de zeven internationale bieders zijn verder onder meer AB InBev, SABMiller en Asahi, maakte Sabeco-topman Le Hong Xanh bekend in een interview.

Meerderheidsbelang afstoten

De Vietnamese overheid wil zijn meerderheidsbelang in de brouwer zo snel mogelijk afstoten. Sabeco heeft volgens Xanh geen voorkeur voor een lokaal of internationaal bedrijf. ‘Het enige wat voor ons van belang is, is wie het hoogste bod uitbrengt.’

Veel interesse in Vietnam

Sabeco moet ongeveer 1,8 miljard dollar opbrengen. Brouwers als Heineken hebben veel interesse in Vietnam, omdat de economie er hard groeit en de bierconsumptie de laatste jaren flink is gestegen.

Heineken ook kandidaat Bosteels

Heineken was ook kandidaat om de Belgische bierbrouwer Bosteels over te nemen. Maar vandaag werd bekend dat deze in handen komt van biergigant AB InBev. Dat AB Inbev er met de Kwak-brouwer vandoor gaat, is enigszins verrassend. Eerder meldde de Belgische zakenkrant De Tijd dat behalve Heineken ook Duvel het oog zou hebben laten vallen op Bosteels. Duvel haakte vorige week al af. Duvel zou de prijs die wordt gevraagd voor de brouwer te hoog vinden.

 

Reageer op dit artikel