nieuws

Biergigant blijft AB Inbev heten

Fabrikanten 1143

Biergigant blijft AB Inbev heten

LEUVEN – De nieuwe biergigant die ontstaat na de samensmelting van AB InBev en SABMiller houdt de naam van de grootste partij.

Vandaag stemmen de aandeelhouders van SABMiller over het bod van 45 pond per aandeel van AB Inbev of een alternatief bod dat voor een deel bestaat uit aandelen in AB Inbev. Voorafgaand aan deze stemming hield AB Inbev een bijeenkomst met aandeelhouders waarin het verloop van de overname werd vastgesteld.

Eerste écht wereldwijde bierbrouwer

Topman Carlos Brito van AB Inbev, die ook de hoogste baas wordt van de nieuwe biergigant, stelde tijdens deze bijeenkomst dat door de overname de eerste écht wereldwijd actieve brouwerijconcern ontstaat met een goede positie in de sterkgroeiende markten in Afrika en Latijns-Amerika.

Beide ondernemingen gevolg van fusies

Beide samensmeltende bedrijven hebben al de nodige naamswijzigingen achter de rug. Zo werd het Belgische Interbrew na de fusie in 2004 met het Braziliaanse AmBev Inbev. In 2008 werd AB aan de naam toegevoegd na de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch. SABMiller is onder meer ontstaan door het samengaan van South African Breweries en het Amerikaanse Miller.

 

Reageer op dit artikel