nieuws

Actie Heineken verbindt supers en horeca

Fabrikanten 2098

Actie Heineken verbindt supers en horeca

ZOETERWOUDE – Heineken lanceert een actie waarbij klanten in de supermarkt kunnen sparen voor vers getapte biertjes van de horeca.

Na aankoop van Heineken-producten in de supermarkt met een zogenoemd Biertegoed, kunnen consumenten een code op de verpakking activeren in de Heineken Biertegoed app. Het tegoed kan daarna verzilverd worden voor een Heineken-biertjes bij deelnemende horecalocaties in Nederland. Met het programma Heineken Biertegoed wil de brouwer naar eigen zeggen bierliefhebbers horecazaken in Nederland laten ontdekken.

Heineken helpt horeca aan gasten

‘Met Biertegoed biedt Heineken Nederlandse bierdrinkers tips en inspiratie, heeft de supermarkt een innovatieve promotie en worden horecaondernemers geholpen om nieuwe gasten naar hun bar te krijgen’, aldus de brouwer. Bij de start nemen ruim 2000 horecagelegenheden deel aan het programma.

Verbinding horeca- en retailkanaal

‘Met Heineken Biertegoed willen we voor het eerst het horeca- en retailkanaal direct met elkaar verbinden. Naast de mogelijkheid om het tegoed aan de bar te verzilveren, geven we consumenten met de Biertegoed app ook persoonlijke en locatiegebonden tips over mooie horecalocaties die aan het programma deelnemen. Op de app is allerlei informatie te vinden over de aangesloten kroegen’, zegt Bram Westenbrink, marketingdirecteur Heineken Nederland, over de actie.

Actiecode op verschillende verpakkingen

Heineken Biertegoed wordt vanaf nu verkocht bij het 24×30 cl krat. Binnenkort zullen ook de belangrijkste verpakkingen van Heineken (6-pack 33/50cl blik en 6/12-pack 25cl mono) worden voorzien van Heineken Biertegoed codes. De hoogte van het tegoed is afhankelijk van het soort verpakking. Consumenten kunnen per dag maximaal twee biertjes per persoon bestellen via de Biertegoed app. De app is gratis verkrijgbaar in iTunes en Google Play. In de app staat een overzicht van de horecalocaties waar Heineken Biertegoed  verzilverd kan worden.

Reageer op dit artikel