nieuws

100-jarig Schmidt Zeevis voortaan Koninklijk

Fabrikanten 1036

100-jarig Schmidt Zeevis voortaan Koninklijk
Schmidt Zeevis mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Commissaris van de Koning in Zuid Holland Jaap Smit (uiterst rechts) onthulde 2 september in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam (uiterst links) het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand.

ROTTERDAM – Schmidt Zeevis mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Het honderd jaar oude bedrijf behoort tot de grootste ambachtelijke vishandels van Nederland.

Met het predicaat verwerft Schmidt Zeevis naar eigen zeggen landelijke erkenning van kwaliteit en zal met name de export van vis naar internationale klanten toenemen, zo verwacht de directie.

Kroontje op het nieuwe pand

Commissaris van de Koning in Zuid Holland Jaap Smit onthulde vrijdagmiddag 2 september in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand, dat op 8 december 2015 door H.M. Koningin Máxima werd geopend. Daarbij overhandigde hij de directie het officiële predicaat, dat door Z.M. Koning Willem-Alexander persoonlijk is goedgekeurd.

‘Schmidt Zeevis marktleider die voorop loopt’

De Commissaris noemde Schmidt Zeevis een marktleider die maatschappelijk gezien voorop loopt en voor wie duurzaamheid een kernbergrip is. ‘Deze onderneming is zeer vooraanstaand en – om in maritieme termen te spreken – een parel voor Rotterdam en Zuid-Holland met een uitstraling en bereik dat de Zuid-Hollandse provinciegrenzen ruim overschrijdt. Een begrip in Nederland en ver daarbuiten’, aldus Smit.

Bedrijf verhuisde vorig jaar naar nieuw pand

Na de verhuizing vanuit het centrum van Rotterdam naar de nieuwbouw in de vorm van een zeeschip – een landmark langs de A20 – en het openingsfeest met H.M. Koningin Maxima in december, is dit de derde mijlpaal binnen een jaar voor het familiebedrijf. Directeur Marcel van Breda, die al 35 jaar bij Schmidt Zeevis werkt en het bedrijf in 2012 samen met Jos van Vuren overnam, is verguld van trots. ‘We zijn hier op nuchtere Hollandse wijze heel erg blij mee’. zegt hij.

Al 30 jaar hofleverancier

Het bedrijf had al langer een nauwe band met het Koninklijk Huis. Zo levert het al ruim 30 jaar vis aan het Hof. Van Breda: ‘Het was voor ons al een hele eer dat H.M. Koningin Máxima ons nieuwe bijzondere pand kwam openen. U zult wel begrijpen, dat wij weglopen met ons Koningshuis. Het predicaat Koninklijk geeft natuurlijk extra erkenning en voor ons het commitment om door te gaan met het leveren van waar we goed in zijn: ‘topkwaliteit’ en dit zal zeker ook internationaal zijn vruchten afwerpen.’

Predicaat alleen voor honderdjarigen

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die namens de Koning wordt uitgereikt aan grotere Nederlandse bedrijven die minstens 100 jaar oud zijn, zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en een goede reputatie hebben. Schmidt Zeevis voldoet aan al die vereisten. Het bedrijf werd in 1916 opgericht door oma Schmidt en zat 99 jaar lang in hartje Rotterdam. Daar groeide het bedrijf uit zijn jasje. Het telt 140 medewerkers, verdeeld over zes divisies en levert over de hele wereld ruim 133 vissoorten aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels en groothandels, zee-cruise-schepen, superjachten en luchthavens.

Reageer op dit artikel