nieuws

Grolsch haakt in op Van Gelder-drama

Fabrikanten 6350

Grolsch haakt in op Van Gelder-drama

ENCHEDE – Grolsch heeft op zijn Facebookpagina een illustratie geplaatst waarin de brouwer op ludieke wijze inhaakt op het sportieve drama rond turner Yuri van Gelder.

Op de Facebookpagina staat een plaatje (zie foto) met daarop twee ringen die gebruikt worden bij het turnen. Tussen de twee ringen is een punt toegevoegd, met daarnaast het %-teken. Onder de ringen staat de merknaam Radler. De illustratie is voorzien van de slogan ‘voor als je wat langer wilt blijven hangen’.

Bijna 8000 keer geliked

Op de achtergrond is het standbeeld van Jezus Christus in de wijk Alto da Boa Vista in de stad Rio de Janeiro in Brazilië te zien. Op moment van schrijven is de illustratie meer dan 1000 keer gedeeld en bijna 8000 keer geliked.

Uitbuiten voor commercieel succes

De actie van Grolsch valt niet bij iedereen in de smaak, zo blijkt uit de reacties op het plaatje. ‘Sneu van @grolsch! Willen scoren over de rug van een prachtige sporter die waarschijnlijk de mentale druk niet meer aankon. Zo’n trieste case uitbuiten voor commercieel succes vind ik echt een tegenvaller van een mooi en groot bedrijf’, luidt één van de opmerkingen.

Zo, nu eerst een Bavaria

Naast de Radler-advertentie van Grolsch is er op social media ook een foto in omloop waar de naam van Bavaria wordt gebruikt (zie foto). Ook op dit plaatje twee ringen, met daaronder de tekst ‘zo, nu eerst een Bavaria’. De illustratie is overigens niet te zien op de officiële Facebookpagina van de brouwer.

bavariavangelder

In strijd met de huisregels

Turner Yuri van Gelder is maandag in Rio de Janeiro uit de Nederlandse olympische ploeg gezet wegens alcoholgebruik en per direct naar huis gestuurd. De sportman had zaterdag het olympisch dorp verlaten en was, tegen de afspraken in, diep in de nacht teruggekeerd. Bovendien had de turner, in strijd met de huisregels, alcohol gedronken, aldus de NOC*NSF.

Reageer op dit artikel