nieuws

Bavaria denkt weer aan racen

Fabrikanten 1749

Bavaria denkt weer aan racen

ROTTERDAM – Bavaria overweegt om het race-evenement Bavaria City Racing in Rotterdam nieuw leven in te blazen.

‘We willen er echt even goed over nadenken’, zegt Lieke Duijmelings, global marketing director bij Bavaria, in een interview met Adformatie. Bavaria verbond zijn naam voor het eerst aan het racespektakel in Rotterdam in 2006 en bleef in totaal zes jaar aan het evenement verbonden.

Gebrek aan sponsorgelden

In 2012 stapte het biermerk uit het evenement in de Maasstad. Bij gebrek aan sponsorgelden kwam Rotterdam City Racing na 2014 niet meer van de grond. Het spektakel bestond uit een Formule 1-demonstratie en een parade van internationale raceauto’s en coureurs uit de hoogste raceklasses.

Moskou en Dublin

Het evenement wordt volgend jaar mogelijk voortgezet in Rotterdam. Bavaria organiseerde in 2008 voor het eerst ook een City Racing in Moskou en herhaalde dat in 2009. Na Rotterdam koppelde Bavaria zijn naam aan een race in het Ierse Dublin.

Naar het grote publiek

Duijmelings zegt dat de brouwer in al die jaren veel plezier heeft beleefd aan de wedstrijden. ‘Het was een opvallend evenement voor iedereen. Formule I was voor de happy few, Bavaria bracht het naar het grote publiek. Dat is een essentie die bij ons past. We willen dus kijken of we er een rol in willen en kunnen spelen.’

Reageer op dit artikel