nieuws

Danone ziet nettowinst stijgen

Fabrikanten 1128

Danone ziet nettowinst stijgen

PARIJS – Danone heeft het in de eerste helft van het jaar beter gedaan dan verwacht.

Zo steeg de nettowinst van ’s werelds grootste producent van yoghurt met ruim twaalf procent naar €935 miljoen. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die Danone donderdag heeft bekendgemaakt.

Stijging identieke omzet

Hoewel de halfjaaromzet daalde met drie procent naar €11,05 miljard, steeg de identieke omzet met 3,8 procent. Voor heel 2016 gaat Danone uit van een omzetgroei tussen de 3 tot 5 procent.

Actimel en Danonino

Het Franse voedingsmiddelenconcern meldt onder meer goede verkoopcijfers van zijn merken Actimel en Danonino. De volumeontwikkeling viel wel tegen. Danone noteerde een volumestijging van 1 procent, maar dat was minder dan de 1,3 procent waar de markt op had gerekend.

Vooruitblik naar 2020

‘Met een autonome omzetgroei van meer dan 4 procent in het tweede kwartaal en een zeer sterke verbetering van de marge en winst per aandeel in het halfjaar, heeft Danone nog eens zijn capaciteit laten zien om zijn groeimodel succesvol te herijken en zijn manier om voortgang te boeken naar sterke, duurzame en winstgevende groei in 2020’, zei ceo Emmanuel Faber in een toelichting op de cijfers.

Overname WhiteWave Foods

Begin juli werd duidelijk dat Danone de Amerikaanse producent van sojamelk en andere biologische voedingsmiddelen WhiteWave Foods overneemt. Het is de grootste overname van Danone sinds 2007. Danone verwacht dat de deal zo’n 300 miljoen dollar zal toevoegen aan de operationele winst in 2020. De grootste overname van Danone ooit was die van het Nederlandse Numico in 2007. Destijds werd er voor die voedingsmiddelenproducent €12,3 miljard betaald.

Reageer op dit artikel